ЕП срещу Джамбазки: Неприемливи расистки изказвания!

ЕП срещу Джамбазки: Неприемливи расистки изказвания!

SHARE

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли заяви, че ще провери изказване на евродепутата Ангел Джамбазки по отношение на евродепутати от парламентарната транспортна комисия.

„Всички тук сме евродепутати и всички сме с различен произход. Не може колеги да бъдат посочвани заради произхода им. Призовете г-н Джамбазки да спазва реда“, настоя съпредседателят от групата на Зелените Филип Ламбертс.

Към неговите думи се присъедини председателят на групата на социалистите и демократите Ираче Гарсия, която заяви, че ЕП е на всички европейци.

„Правилата тук трябва да бъдат спазвани, думите към евродепутатите Карима Дели и Исмаил Ертуг са напълно неприемливи. В ЕП не може да се правят расистки изказвания, това е напълно недопустимо“, добави тя.

Джамбазки написа във Facebook, че председателят на парламентарната транспортна комисия Карима Дели е “французойката от алжирски произход”, а един от авторите на променените правила за международните пътни превози Исмаил Ертуг – “германец от турски произход”. Коментарът на Джамбазки бе свързан с усилията на двамата му колеги, довели до неокончателното одобрение на промени в ущърб на българските превозвачи.

Задкулисният фарс „Мобилен пакет“ Рано тази сутрин на междуинституционалните преговори по пакет „Мобилност“, който…

Публикувахте от Ангел Джамбазки в Сряда, 11 декември 2019 г.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.