Емил Димитров-Ревизоро е предложението на ВМРО за министър на околната среда и...

Емил Димитров-Ревизоро е предложението на ВМРО за министър на околната среда и водите

SHARE

Депутатът от “Обединени патриоти” Емил Димитров, известен като Ревизоро, е кандидатът за нов министър на околната среда и водите. Номинацията му е на ВМРО и е обсъдена на заседание на коалиционния съвет, приключило преди минути. Няма информация дали е одобрена от премиера Бойко Борисов.

Решението Емил Димитров да бъде кандидатът за наследник на обвинения в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник Нено Димов, който подаде оставка в петък, е взето снощи от ръководството на ВМРО и одобрено от коалиционния партньор Валери Симеонов.

Другите две имена, които се обсъждаха, са на депутата и зам.-председател на ВМРО Искрен Веселинов и на ресорния зам.-министър Николай Кънчев.

Емил Димитров-Ревизоро е депутат от патриотичната коалиция втори мандат и се води от гражданската квота на ВМРО. Той бе вносител на един от най-големите според опозицията лобистки закони – за опрощаване на 58 млн. лв. на братята Кирил и Георги Домусчиеви, който бе отменен след президентско вето.

При избора на Сотир Цацаров за председател на антикорупционната комисия депутатът обяви, че той го е убеждавал да се кандидатира. Преди да стане ревизор, Димитров е бил хореограф. По времето на правителството на Симеон Сакскуборгготски е бил шеф на митниците.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.