Джо Байдън: Важно е Тръмп да присъства на церемонията по встъпването ми...

Джо Байдън: Важно е Тръмп да присъства на церемонията по встъпването ми в длъжност

SHARE

По време на интервю за телевизия Си Ен ЕН Джо Байдън заяви, че е важно президентът Доналд Тръмп да присъства на церемонията му по встъпване в длъжност, предава Асошиейтед прес.

По време на интервюто Байдън заяви, че е важно да бъде демонстрирана решимостта на страната да има мирен властови преход. Той изрази съжалението си, че Тръмп отказва да приеме загубата си на президентските избори, но е важно той да го направи и да присъства на церемонията, за да даде пример на останалите страни по света за това как протича демократичният процес.

Байдън допълни: “Решението си е изцяло негово. Лично за мен няма никакво значение, но мисля, че има значение за страната”.

Преди няколко седмици хора от екипа на Тръмп изразиха скептицизъм, че той ще присъства на церемонията по встъпване в длъжност на Байдън на 20 януари, имайки предвид продължаващите обвинения за изборни измами.

Байдън заяви още, че някои сенатори републиканци са го поздравили по телефона за победата на изборите. Той допълни, че не са го направили публично, а по телефона, за да избегнат конфликт с Тръмп.

На този фон Джо Байдън заяви, че щом стъпи в длъжност ще поиска американците задължително да носят маски в първите 100 дни от мандата му. Той заяви още, че е предложил на директора на Института по алергични и заразни болести Антъни Фаучи да стане негов главен здравен съветник, както и част от екипа за справяне с COVID-19.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.