Джамбазки потвърди, че участвал в замеряне на протестиращи, било самоотбрана

Джамбазки потвърди, че участвал в замеряне на протестиращи, било самоотбрана

SHARE

Евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки потвърди пред “Клуб Z”, че е участвал в хвърлянето на пиратки и поливането с вода от противопожарен маркуч на протестиращи пред централата на партията граждани, като уточни, че всичко това е било направено с цел самозащита. От кадри, разпространени в YouTube този следобед, се вижда, че човекът, който залива протестиращите с вода, прилича на Джамбазки. Вижте ги тук.

 

“На всички тези записи се вижда изключително ясно и без никакво съмнение, че докато не започна трошенето на вратата, блъскането по нея и опитите да влязат в сградата, нямаше никаква реакция от наша страна. Ако не бяха започнали да трошат, щяхме да ги оставим да си викат “Оставка!”, това си е тяхно право”, коментира пред “Клуб Z” Джамбазки.
.
На въпрос дали активистите на ВМРО са се обадили в полицията, преди да почне саморазправата, евродепутатът отговаря: “Саморазправа е правен термин и аз остро възразявам срещу неговото използване в случая. Не става дума за саморазправа, става дума за самозащита. Чудя се как ще реагирате вие, ако видите една тълпа разярени хора”.

 

“Самото нападение над тази сграда е позор. Тази сграда е паметник на културата, там е бил саркофагът с костите на Гоце Делчев”, добави Джамбазки. .

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.