SHARE

Убиха, изнасилиха, удушиха едно младо момиче – журналиста Виктория Маринова.

Забележете убийството е станало вчера по обяд, сигналът е подаден в 14 часа, а чак днес пускат информация, очевидно загрижни за обяснението и публичния гняв!?! Цял ден разлика.

Вижте от кога са първите съобщения днес след 11 часа.

Трябваше да знаем, че разкритията около Джи Пи Гейт/Ге Пи Гейт и изобщо всяка журналистика, която бърка в калта на властта рано или късно ще бъде застигната от съдбата на руските журналисти, които загубиха живота си по нареждане на Путин.

Именно в деня на убийството на Политковская става това убийство – посланието трудно може да бъде по-ясно.

Този път няма да сдържам гнева си и призовавам всички, на които име останало поне малко чувство за справедливост, за почтеност да излязат, да протестират и да свалят – прокуратура, власт, всичката тази измет, да “възстанат”. Не допускайте да ви залългват с приспивни песни – почакайте избори, демокрацията трябва да говори.

У нас демокрация няма, има авторитарен режим и изборите не решават абсолютно нищо.

Не се съмнявайте, ще приложат всички трикове за да опитомят гнева и отложат разплата. Ще изкарат убийството и изнасилването битова драма, ще си поръчат поредния клошар виновник или любовник. Че няма нищо общо с работата и последния и репортаж !? – на такъв ранен етап те вече знаят какво не е?!?.

Детектор

За натискът и пречките пред разследващата журналистика…За корупционните практики на държавно ниво…За "изкуството" при усвояването на еврофондове…Говорят Димитър Стоянов от Биволъ и ръмънския му колега Атила Биро.

Публикувахте от Детектор в Понеделник, 1 октомври 2018 г.

Истината и отговорите са в този клип. Техническият извършител може да бъде всеки.

Не се вързвайте на клетвите на Борисов, на Цацаров – че този път ще бъде по-различно и ще разкрият убийството. Защото те се хранят от закрила на гранд корупцията, която убива и плаща на килъри.

Знаех, че алтернативните медийни канали няма да бъдат приети леко от властта, която вижда че контролът върху централните медии не дава контрол върху съзнанието. Но НИКОГА не съм си представял, че ще минат толкова бързо към убийства.

Време е за сопи. Търпението приключи.

Помните ли как дойде Борисов на власт – с много убийства в ъндерграунда, които бяха плод на интриги, защото никой не влезе в затвора. Говореше се, че има отряд килъри под контрола на службите, който върши мръсната работа. Колко му е да предложиш на престъпник сделка – да му опростиш или смекчиш присъда срещу “услуга”.

С тези хора на власт диалог не може да има – уродливостта в тяхното поведение и манталитет не дават никакъв шанс да намерим за какво да се хванем за да оправдаем липсата си на радикалност днес и сега.

Тази полиция и тази прокуратура нито могат да защитават, нито могат да разкриват каквото и да било, защото служат не на народа, а на олигархичната власт.

Майната ви, господа управляващи.

За това казах, че след като властта мина всякакви предели на арогантността си при обогатяване, ще премине и към премахване на опонентите си.

Ако има журналисти в медиите да не се съобразяват с началниците си, а да търсят хората, които не показват на екраните си.

Днес беше Виктория, утре може да бъде вашата дъщеря или син, може да бъде всеки от нас.

Има два адреса на гнева – прокуратурата и Министерски съвет. Всичко друго е производно.

SHARE
Член на УС на Центъра за балкански и черномоски изседвания, Управляващ партньор на „Иновейтив Енерджи Солюшънс", блогър, Почетен председател на Българския икономически форум, Координатор, Софийско Бизнес Училище. Бивш посланик на Република България в Русия.