Директорът на бургаската полиция подаде оставка

Директорът на бургаската полиция подаде оставка

SHARE

Директорът на ОД на МВР Бургас комисар Радослав Сотиров подаде оставка. Тя му е била поискана от премиера Бойко Борисов. Пред БНР Бургас той обясни, че поема отговорността за сблъсъците в парк “Росенец”.

По-рано днес кметът Димитър Николов определи като тактическа грешка на полицията недопускането на протестиращите до плажа в парк “Росенец”.

Бившият вече директор на бургаската полиция комисар Сотиров обяви, че има тактика на действие: “След като има две политически сили ангажирани, имам уведомление от ДПС и “Да, България” за един и същи ден. Едните са с час, другите без час. Полицейските служители следят единствено да запазят здравето и живота както на едните, така и на другите. Всички са българските граждани. Ние не ги делим”, каза Сотиров.

Той обясни, че двете протестиращи групи са разделени от 50 метра, за да не се нарушава обществения ред. “Аз не искам нито едните да огранича да ходят на плаж, нито другите. А защо точно днес са решили да ходят на плаж, не мога да отговоря”.

Междувременно от ДПС обявиха, че почетния председател на партията Ахмед Доган и депутатът от ДПС Делян Пеевски се отказват от назначената им охрана от НСО. От партията казват, че “не вярват в принципала на службата, който е злоупотребил политически с НСО в последните дни, с което я е компрометирал”.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.