SHARE

В личния си профил във facebook съпругата на президента Десислава Радева отговори на материала на “Терминал 3” от 19 септември – “Първата дама повтаря сюжета на Мисия Лондон“, в който съобщихме, че тя ще проведе среща с изявени българи в Лондон на 17 октомври, като в поканата, изпратена от посолството, изявата ѝ ще бъде по повод “развитието на духовните връзки между България и Обединеното кралство”. 

Малко след полунощ на същия ден в 00:48 г-жа Радева публикува във facebook коментар за очакваното събитие, в който признава, че медията ни първа съобщи за него.

Предвид големия интерес “Терминал 3” ще продължи да следи темата и провеждането на срещата в Лондон с г-жа Радева.

Публикуваме коментара на съпругата на президента.

Terminal 3, благодаря, че ме осведомихте за срещата ми с „изявени представители на българската общност в Обединеното кралство – интелектуалци, журналисти, неправителствени организации, бизнесмени и професионалисти”. Бях силно впечатлена и от темата – „развитието на духовните връзки между България и Обединеното кралство”.

За кратко изпаднах в умиление какъв капацитет съм. Даже започнах да си говоря на “Вие”. Но се сетих, че живея в България.

Затова и не ме учуди, че „новината” с готовност и някак добронамерено бе споделена от редица други „информационни” сайтове. Утре очаквам да я прочета в пресата. А с повече късмет току-виж попаднала и в национален ефир.

Да, „Мисия Лондон” е чудесна книга с много хубава екранизация. Жилеща сатира, присмехулство и тънко чувство за хумор… Макар да харесвам Алек Попов повече със „Сестри Палавееви”, във втората част на която се сдобих с много любим герой – бай Ангел, в когото припознах доста хора. Но това са подробности.

Думата ми е за Мисия Лондон. В днешни дни. Един служител на Мисията, сигурно от престараване, решил да драсне покана от мое име до когото сметне за добре и с тема, която му звучи достатъчно респектиращо и в същото време дипломатично, без да си направи труда да пита или поне информира нито администрацията на президента, нито мен – „канещата”.

Длъжна съм да споделя следното: когато придружавам президента в чужбина, наистина правя срещи с българи – представители единствено на българските училища там или на организации, съхраняващи и популяризиращи българските традиции и култура. Срещите са неформални. Нося учебни помагала, книги, съдействам с каквото мога. На такива срещи присъстват не повече от двадесет човека. Правим ги непосредствено преди срещата на президента с българската общност. Така е било, така и ще бъде занапред. Всякакви други трактовки са неистина или умишлен опит чрез мен да се злепостави държавният глава.

И за финал – вече бях вкарана в идентичен сценарий още през месец януари тази година, при посещението на президента в Брюксел. „Мисия Брюксел” също е добро заглавие за книга. Но за жалост на мнозина без „истерично самовлюбената жена на български държавник” (по Л.Дилов-син).

Изявлението на Десислава Радева във фейсбук е допълнено с музикален акомпанимент –  Battle Cry Cannon в изпълнение на Two Steps from Hell

Terminal 3, благодаря, че ме осведомихте за срещата ми с „изявени представители на българската общност в Обединеното…

Публикувахте от Dessy Radeva в Сряда, 19 септември 2018 г.

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.