Ден 59: Отровното трио търси доброволци за сваляне на правителството

Ден 59: Отровното трио търси доброволци за сваляне на правителството

SHARE

За 59 пореден ден граждани се събраха пред президентството на протест срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев. Частично е блокирано движението по пл. “Независимост” пред Министерския съвет, предаде bTV. Демонстрацията се провежда под наслов “Нас не ни е страх”. Другите основни кръстовища в София към 19 часа в събота вечерта остават свободни за движение.

Арман Бабикян от “Отровното трио” констатира, че днес полицията е по-малко, най-вероятно защото е събота. “На властта и се наложи да разбере, че съществуват граждани в България. Това беше тежко откритие за тях. За всички тези дни открихме, че мафията е добре организирана. След като е така, ние тримата решихме, че трябва също да се организираме. На страницата на “Отровното трио” има форма, с която всеки един от вас в цяла България, който иска да стане доброволец за свалянето на мафията от власт и връщането на нормалната държава, би могъл да се запише, за да можем да си помагаме организирано срещу организираната престъпност в България”, обяви Бабикян от трибуната на протеста.

Адв. Николай Хаджигенов от своя страна заяви: “Първо ни игнорират, след това се борят с нас и накрая ние побеждаваме. Силата е във всеки един обикновен буден български гражданин”.

Все още не е ясно какви са намеренията на протестиращите за 59-ата вечер. Междувременно протест има и във Варна. Около 19 часа те се събраха на импровизирания площад “Антимафия” в близост до сградата на общината, съобщи БНТ. Протестът продължи със скандирания “Оставка” и “Да живее България”, след което протестиращите символично разпънаха палатка и блокираха за кратко кръстовището пред общината.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.