Ден 48: Протестиращите изсипаха 300 килограма риба пред МС

Ден 48: Протестиращите изсипаха 300 килограма риба пред МС

SHARE

Десетки килограми с черноморска риба бяха оставени от протестиращите пред сградата на Министерския съвет. Посланието на недоволните е, че рибата се вмирисва от главата и по този начин поискаха оставката на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. Рибата е доставена от Приморско от поддръжници на протестите.

На страницата си във “Фейсбук” инициаторите на протестите от Отровното трио призоваха всички, които ще се включат на 2 септември в т.нар. Велико народно въстание да са с бели тениски. “Бели тениски за черни дни. Бели дрехи за черна власт”, написаха те.

Бели тениски за черни дни.Бели дрехи за черна власт. Дрескод – всички в БЯЛО на Велико Народно Въстание – 02.09,…

Публикувахте от Отровното трио в Вторник, 25 август 2020 г.

Протести има още в няколко града в страната. В Русе палатковият лагер продължава да се разширява, докато във Варна за поредна вечер беше организирано шествие.

Трите възлови кръстовища в столицата остават блокирани за поредна вечер. Протестиращите се събират в пространството между президентството и Министерския съвет, като по-късно ще преминат през блокадите пред Софийския университет и на Орлов мост. Основната тема, която се обсъжда от протестиращите е консултациите в парламента за нова Конституция. Според демонстрантите основният закон може да бъде променен, но след оставка на кабинета и организирането на предсрочни избори, съобщава Би Ти Ви.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.