SHARE

Както всички разбрахме, миналата седмица Волен Сидеров, който, напомняме, е лидер на управляваща формация на страната, е прекарал на визита в окупирания от Русия Крим. Или както Сидеров би казал – “освободеният” от Русия Крим.

Фактът, че докато България, ЕС и НАТО не признават властта на окупирания полуостров и в Украйна и в този момент се води война – лидер на управляваща формация легитимира властта в Крим, едва ли учудва много хора, макар това да е скандално само по себе си.

По-интересното обаче е, че делегацията, предвождана от Сидеров, изглежда също така е поемала ангажименти от името на страната – и то за изграждане на фериботна и самолетна връзка с Крим.

“За България е икономически изгодно да създаде ферибоотна връзка с Крим и да открие директна самолетна връзка”, заявил пред РИА “Новости” Христо Маринов, с ръководна роля в партия “Атака”.

 

“Ако българското правителство даде зелена светлина, тогава ще представим инициативата пред правителството на Руската федерация, за да отворим тази фериботна връзка. Това бе сред нещата, обсъждани с българската делегация днес”, заяви от своя страна лидерът на незаконно окупираната територия Сергей Аксионов.

Не само че цялата Руска федерация е под санкции, които възпират откриването на икономически канали, не само че подобна връзка – особено фериботната, е потенциална заплаха за националната ни сигурност, но най-вече Крим е незаконно окупирана територия.

Как българското правителство ще води преговори и сключва сделки с власт, която не признава? 

Поредна хибридна операция, на която ще видим рано или късно развоя.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.