Данаил Кирилов с ироничен коментар за Христо Иванов: СпонджБоб Квадратните гащи отишъл...

Данаил Кирилов с ироничен коментар за Христо Иванов: СпонджБоб Квадратните гащи отишъл на море…

SHARE

Без да назовава конкретни имена, правосъдният министър Данаил Кирилов нарече основния участник в скандала около имението на Ахмед Доган в пристанище “Росенец” СпонджБоб Квадратните гащи. Това става ден след като съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов и негови съпартийци направиха опит да акостират на плажа на простанище “Росенец”, но бяха спрени от петима охранители. А днес президентът Румен Радев обяви, че са служители на НСО и започва вътрешна проверка. Коментарът на Кирилов е от профила му във фейсбук. Авторът говори с ирония за случая, като заявява “Е, най-добре да го били набили, ама уви”. Това е официалният профил на правосъдния министър, освен ако междувременно не е бил хакнат, за каквото не е съобщавал.

“СпонджБоб Квадратните гащи (SpongeBob SquarePanхаts) отишъл на море да се прави на областен управител, с лодка. Лодката му дала усещането на конкистадор, заевоевател, утвърдител на собствеността … и всякакъв там борец. Ама нямал акт за собственост, в случая Акт за публична държавна собственост. Нищо, развявал там каквото може, даже документ, че завладения имот е общинска собственост.

Какво значение има, ударил едно танго на камъните с охраната – напълно достатъчно и вдъхновяващо! Е, най-добре да го били набили и други мерки да са наложили, ама, уви, браво на охраната – и те на море, не се хванали лесно на въдищата като шарани. Ех, защо не успяха да се втурнат в неговия сценарий… Язък, казано на Бг. Ся един по-нисък генерал от мен ще остане неудовлетворен: нема жертви, геройството остава съмнително.

Сценаристите признават, че много се били подготвяли за това завладяване, ама от правна страна – нюню, няма документи, няма убедителни вещно-правни основания, напротив, отзад навсякъде промишлени цистерни. Съмнителна е тая “резиденция”, ако е на “почетния Председател”, да го ожалиш, Прокопиевата далеч по-фешън.

Не беше красив и достоен спектакъл, а правно нещастен: явно Квадратните гащи е слушал некъв нищожно избран софийски общински съветник уж наказателноправен експерт, вместо да чуе вярната Надежда Йорданова, тя щеше да му обясни разликата между плажа ивица и морски камъни , ама нейсе.

Анимация да става, Инспектор ДюДю и той набира сила, една съпруга на стъклено кълбо визионерски идеи му събира, Конфуций ряпа да яде!”

СпонджБоб Квадратните гащи (SpongeBob SquarePants) отишъл на море да се прави на областен управител, с лодка. Лодката му…

Публикувахте от Danail Kirilov в Сряда, 8 юли 2020 г.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.