SHARE

Строителството на АЕЦ “Белене” е the never ending history на несъстоятелността на управлението на българската държава и на разбирането за публичната власт като гювеч, смисълът и същността на досега до който е да се облажиш, напапаш и осигуриш за три живота. АЕЦ “Белене” се “строи”, откакто се помня. А догодина ще стана на 40 години, живот и здраве…

И отново, и отново започва тази история. Милиарди хвърлени вече. Милиарди, присвоени по типичните за българската власт и енергетика врътки. Централа няма, няма смисъл да има и няма да има. А там, в Белене, един голям гьол. Дупка, от Бай Тошово време и до днес. А за глупаците отново се подхваща песента “да строим АЕЦ “Белене”.

Ако търпим и допускаме това, да, ние сме една страна от твърде голямо количество чистокръвни глупаци, които си заслужават подигравката на държава и управление, които правят всички това възможно. Отново и отново.

Затова аз лично нямам никакво намерение безропотно да гледам рестарта на тази историческа далавера. Довечера от 18,30 ч. пред Министерски съвет!

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.