SHARE

Така. Историята с публичния арест и целенасочено организирано 10-часово зрелищно унижение на онази объркана жена, която Кадиев направи кмет на “Младост”, е отвратителна.

И представлява блестящо доказателство, че правовата държава в България е срината, прокуратурата и специализираните правоприлагащи органи са превърнати в бухалки за репресия като мутрите от 90-те за тези, които не пеят в хора на властта, не са част от генерализираната корупция и заплашват статуквото на завладяната от мафията държава.

Десислава Иванчева може и да е поискала и приела подкуп. И ако за това има доказателства, следва след провеждане на справедлив процес да си понесе отговорността.

Зрелищната акция с публичното й задържане, държана окована с белезници на улицата часове наред и целенасоченото организирано медийно отразяване, с особен приоритет за “медиите” бухалки, няма нищо общо нито с правото, нито с правовата държава. Напротив, това е произвол, който показва, че в България няма равенство пред закона и няма правова държава.

Има генерализирана корупция, превърната във философия на упражняването на властта и политическия живот.

Има тотално бездействие, неспособност и нежелание на специализираните органи да противодействат на това.

Има отвратително перфидно използване на аргументите, нуждата и формите на мерки за борба с корупцията, за да се разрасне още повече корупцията.

За да се чувстват още по-уютно на местата си тези, които източиха и събориха КТБ, които точат от европейски фондове и обществени поръчки, които строят и ремонтират така, че след първия дъжд или на втория месец са необходими нови ремонти…

Тържествуващо банално зло! Това е днес България.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.