SHARE

Манипулация на общественото мнение през медийни рупори; използване на силите за реда за упражняване на натиск над опозицията; изборни манипулации; корупция и неефективни закони за справяне с нея; пристрастна съдебна система и произволни арести и противоконституционална спецпрокуратура. Това са само част от изводите за случващото се в България в доклада на Държавния департамент на САЩ за 2017 г.

В доклада фигурират всички скандални събития от изминалата година – „ЦУМгейт“, заплахите на Антон Тодоров, полицейско насилие, ловците на мигранти. 

Страната ни няма кохерентни политики за справяне с насилието над жени и не подсигурява достатъчно средства за превенция и защита от насилие. В образованието нещата също са оценени зле, в частност неспособността на страната ни да осигури присъствието на ученици в началното образование с 206 000 деца на възраст между пет и осемнадесет години, които или са напуснали, или никога не са посещавали училище. Насилието срещу деца продължава да бъде проблем, се казва в доклада.

Обзор на целия доклад можете да намерите тук. 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.