Цинизъм е АЛДЕ да подкрепя ДПС и Пеевски

SHARE

Горещо одобрявам обръщението на Стефан Тафров към председателя на АЛДЕ Ханс ван Баален.

Господин Баален дойде в България скромно и без да бъде много забелязан, и окуражи ДПС за изборите, намери добри думи за почти всички от листата на ДПС и обяви партията на Ахмед Доган за пазител на етническия мир в България.
Невинно ли ви се струва? Хич не е.

Ван Баален подкрепи най-мафиотизираната партия с почти ненакърнена пъпна връв с мрежите на Държавна сигурност. Подкрепи партията, свързана с най-гръмовните корупционни скандали, с най-зловещите практики в медиите и в обществените поръчки, с най-феодалното поведение, с най-робовладелските вътрешни порядки и с най-деградиралата и нагла политическа фигура начело и нямам предвид Карадайъ.
И това от името на европейските либерали, хора!

През това време вторият в листата на ДПС, Делян Пеевски, продължава с фабриките за фалшиви новини, бълващи гняс, да заразява умовете на безброй български граждани (!), не смята за необходимо да ходи на работа и да дава обяснения (!!), не се появява на публични места (!!!), не живее в България, като нагло нарушава условията на закона за уседналост, за да се кандидатира за евродепутат (!!!!).

Законите не важат за ДПС и за Пеевски! Не важат! Ако на някого му вадят душата да разказва за всичките си излизания в чужбина за четири години назад, както аз бях любезно помолен от НАП през 2015 г. да опиша всичките(!) си пътувания в страната(!) и чужбина за четири години назад, на него му гледат само адресната регистрация и според нея решават дали живее в България или не.

Който както се уреди – за едни властта е майка, за други е мащеха! КПКОНПИ е нещо, което предизвиква смях у тези с връзките и ужас у тези без връзки във властта.

И така нашият европейски приятел Ван Баален всъщност инжектира във и бездруго болното българско обществено съзнание още цинизъм, предизвиквайки още евроскептицизъм, още истерична ксенофобия и шовинизъм, още отчаяние, още чувство за безизходица и безпомощност, стимулирайки така демоните на русофилския популистки национализъм, рушащ основите на същия този ЕС.

И така, пред нас се натрупва планина отпадъци за разчистване. Европейският парламент изглежда като пародия заради българските представители в главните европейски семейства (с едно изключение), а ЕС изглежда като нещо цинично, неумолимо и надменно, смятащо българите за хора, които са неспособни да издигнат смислени кандидати за ЕП и затова партийни лица от Брюкел подкрепят шумно корупционери и мафиоти, а после и ги приемат в семействата си.

Стефан Тафров, Радан Кънев и другите кандидати на „Демократична България“ са се изправили смело пред тези предизвикателства и се радвам да мога да им помагам.
Номер в бюлетината – 13! Преференцията по желание.
Нещата не могат да останат така!

Препубликуваме от Фейсбук. Снимката е от Фейсбук профила ДПС Пресцентър и е със следния текст: “Централният лъч на ДПС беше на кафе при почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.”

SHARE
Константин Павлов-Комитата – инженер, автор, активист. В момента овладява социологията и настройките на WordPress.