SHARE

Четирима души са убити след огнестрелно нападение над местен вестник в Анаполис, щата Мериленд, САЩ, съобщава CBS. Един заподозрян е задържан от властите.

Атаката се извършва над в. Capital Gazette, собственост на Baltimore Sun, като служителите на вестника са евакуирани, но към 16 ч. местно (23 ч. българско) време полицията продължава да евакуира офис сградата. По източници на CNN множество са ранени.

Фил Дейвис, репортер на местния вестник, съобщи в twitter, че е бил в сградата, когато атаката се е случила. Нападателят е стрелял през стъклената врата на офиса и октрил огън по множество от служителите.

“Няма нищо по-ужасно от това да чуеш как по множество хора бива стреляно, докато ти стоиш под бюрото и след това стрелецът презареди.”

“Стрелецът стреля през стъклената врата на офиса и откри огън по множество служители. Не мога да кажа повече и не искам да обявявам смъртта на никого, но ситуацията е лоша.”

“Един-единствен стрелец простреля множество хора в офиса ми, някои от тях са мъртви.”

Щатът Мериленд е отбелязан в червено на административната карта на САЩ

Губернаторът на Мериленд Лари Хогън също отрпави съобщение в twitter:

“Напълно съм потресен, научавайки за трагедията в Анаполис. Свързах се с местния управилтел Стив Шу и щатската полиция (MDSP) е на местопрестъплението, помагайки на районната полиция (AACOPD).

Моля, вслушайте се в предупрежденията и стойте далеч от местопроизшествието. Моля се за онези там, както и за общността ни”, написа губернаторът.

От Белия дом заявиха, че президентът Тръмп е известен за ситуацията.

 

 

SHARE