Божков публикува “паметна записка” от среща с Кирил Домусчиев

Божков публикува “паметна записка” от среща с Кирил Домусчиев

SHARE

Васил Божков публикува във фейсбук бележка, за кото твърди, че е „паметна записка от среща в кабинета на г-н Кирил Домусчиев, проведена на 10 юли 2019 г.“.

Срещата „бе осъществена под натиска на г-н Борисов и Влади Горанов. Почеркът е мой, а подписите – на Кирил и мой“, пише Божков в поста си.

„По-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между „Национална лотария“ АД, „Ню геймс“ АД и „Нова броудкастинг груп“ ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС“, пише още Васил Божков и допълва:

„Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение – ще преценят компетентните институции. В България и Европа“.

Кирил и Георги Домусчиеви купиха “Нова тв” в началото на 2019 г. Това стана след като договорът за продажбата й на най-богатия чех Петр Келнер се провали предната година, след като Комисията за защита на конкуренцията не одобри сделката със спорни аргументи. Келнер е собственик на “Теленор” и закупи преди три месеца компанията, която притежава БиТиВи – сделката е в процес на финализиране.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.