Борисов: Викат ме в парламента, за да правят народен съд

Борисов: Викат ме в парламента, за да правят народен съд

SHARE

Планът за възстановяване е депозиран в парламента, те ме викат там, за да правят народен съд, заяви днес премиерът в оставка Бойко Борисов в отговор на журналистически въпрос дали ще се яви в Народното събрание на 21 април, предаде БГНЕС.

„Защо да се явя, като те са ми гласували оставката. По тяхното решение, аз вече съм гражданин“, каза Борисов на извънредна пресконференция в централата на ГЕРБв отговор на журналисти дали ще се яви в Народното събрание на 21 април.

В началото Борисов поиска да не се спекулира по никакъв начин с Плана за възстановяване.

„Спрете да спекулирате, че няма План за възстановяване – той е правен от над 200 човека, 38 работни сесии с Европейската комисия има. На практика не е възможно да се чете в парламента, на практика трябва да им го чета до края на юли“, каза Борисов.

„Умолявам колегите най-отговорно – приемете го, той е добре направен. Отхвърлете го, като не ви харесва – дайте си вашия план, но спрете да спекулирате, че няма план“, каза още той.

Според него след като се е видяло, че има ново мнозинство в Народното събрание.

„Росенец“ повече няма да бъде закачан, няма да има и мажоритарни избори, защото оправданието е, че трябва да бъде по-спокоен парламента“, каза Борисов и добави:

 

„Какъв е по-спокойният парламент. Сега имате пълно мнозинство…, направете ги. Защо не ги направите, за кога ще чакате? Знаете ли кога – когато по някакъв начин, дори и физически се разправят с ГЕРБ. Защото с мощните кметове, които имаме в големите градове, със структурите, с всичко направено досега, дори в условията на криза, не искам да се спекулира, че няма план за възстановяване“.

По думите му „вече за всеки стана ясно, че ГЕРБ и ДПС нямат и няма да имат нищо общо“.

„И че целият летен преврат, започващ с „Росенец“ от Христо Иванов, е добре координирано общо действие на „Да, България“ с ДПС“, каза Борисов и добави: „Нали виждате как гласуват. Сега ще зададете ли въпроса има ли тайно, има ли мнозинство, подкрепено или как, след като навсякъде гласуват заедно“

Относно разпускането на Националния оперативен щаб, Борисов предложи, д-р Александър Симидчиев да го оглави и той да дава указания на министрите докато има ново правителство как да действа.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.