Борисов: Противник съм на мерките със заповеди, но ако болниците изнемогват, ще...

Борисов: Противник съм на мерките със заповеди, но ако болниците изнемогват, ще наложим ограничения

SHARE

Тенденцията за нарастване на случаите на Covid-19 у нас се запазва, британският вариант на вируса разболява все по-млади хора и затова, ако се наложи, ще бъдат въведени допълнителни мерки, съобщи правителствената пресслужба.

По разпореждане на премиера Бойко Борисов от днес министърът на здравеопазването Костадин Ангелов прекратява отпуската си във връзка с предизборната кампания, заемайки се изцяло със справянето с разпространението на вируса у нас, а временно управляващите областни управители приоритетно ще работят с областните щабове по прилагането и актуализирането на мерките срещу Covid-19.

Това бе решено на работно съвещание при Борисов, в което участваха министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и представителите на Националния оперативен щаб.

„Трябва да уверим българското общество, че наблюдаваме ситуацията 24 часа в денонощието, защото пандемията в света върви на пълни обороти. Изборите идват и си отиват, но животът и здравето в момента са основната задача. Затова няма да се поколебаем да наложим отново по-строги мерки, колкото и да страдат финансите и икономиката“, заяви министър-председателят.

Премиерът изтъкна, че рецепта за справяне с новия вирус няма, но болниците не могат да бъдат поставени в риск.

„Виждам, че българите са уморени от мерките, искат си социалния контакт, но вие сте ме избрали, защото мога да нося отговорност за решенията си. Противник съм на мерките със заповеди, но ако болниците изнемогват, ще наложим ограничения“, категоричен бе Борисов.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.