SHARE

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов подаде оставка пред премиера Бойко Борисов. Това съобщиха от правителствената пресслужба, цитирана от “Клуб Z”.

В мотивите за решението си Порожанов посочва, че не желае атаката срещу него да влияе на работата на правителството. Оставката на министър Порожанов е приета от министър- председателя Бойко Борисов.

В рамките на месец земеделският министър стана център на няколко скандала, припомня медията. Първо бяха разкритията за злоупотреби в Държавен фонд “Земеделие” и “къщите за гости”, финансирани по европейски проекти.

А миналата седмица след публикации във в. Сега и сайта “Бивол” стана известно, че Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е “редактирала” имотната декларация на Румен Порожанов, като не са били публикувани обстоятелства и факти за съпругата му. Тогава министърът публикува наново декларацията си.

Миналата седмица Румен Порожанов беше призован на разпит и в Специализираната прокуратура в София заради проверките за злоупотреби по европрограми, свързани със земеделското министерство и с Държавен фонд “Земеделие”. Порожанов е най-дългогодишният ръководител на фонда, пише още “Клуб Z”.

Снимка: “168 часа”

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.