Борисов предлага експертно правителство

Борисов предлага експертно правителство

SHARE

Премиерът Бойко Борисов прикани към консолидация и стабилност в първия си коментар на парламентарния вот. Борисов предупреди всичките си опоненти, че нямат експертиза и международна подкрепа да се справят:

„Разбира се, и без петел ще съмне, и без Борисов, и без вас, разбира се. Имате ли по-опитен от мен. Има ли някой по-голяма международна подкрепа. Някой, който да се е справил с три кризи – финансово-икономическа, т.нар. гръцка криза, имиграционната криза, пандемията сега“, коментира премиерът и предупреди, че пред страната предстоят тежки осем месеца.

Малко преди полунощ в излъчване на живо в акаунта си във Фейсбук Борисов заяви: „Аз им предлагам мир. Аз им предлагам да сложим експертите, да сложим хората, да поемем отговорност и да направим за България до декември максимално усилие, за да излезем от пандемията, да тръгнем нагоре и тогава вече всичко е ясно. Това е моето предложение към всички. Порадвайте се един-два дни, три, и след това помислете „кое е стабилно и кое не е?“ И как можем да мобилизираме, нали сте уж „Съединението прави силата“, това ви е гербът. Хайде да видим дали можем да се обединим в името на държавата“.

Борисов припомни още на тези, които са „спечелили четири-пет, девет процента“, какво е станало с кабинета „Орешарски“.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.