Борисов: Казах на Путин, че F-16 още не са дошли и да...

Борисов: Казах на Путин, че F-16 още не са дошли и да не се притеснява

SHARE
Премиерът не уточни кои държави ще се включат в учението, но е казал на Владимир Путин, че “F-16 още не са дошли и да не се притеснява”, визирайки покупката на 8 нови изтребителя от САЩ. След изказването си той се усмихна, но не каза дали се е шегувал.Борисов каза още, че по време на официалната вечеря е имал възможност да зададе много въпроси на руския президент, както и на турския такъв – Реджеп Ердоган, на които получил и много отговори. Най-доволен бил, че Путин и сръбският държавен глава Александър Вучич били впечатлени от работата на България по изграждането на газопреносната система в страната. И добави, че Путин и Ердоган го смятат за свой приятел, както и за приятел на Брюксел и на американския държавен глава Доналд Тръмп.”На територията на България няма “Турски поток”. Това е нашата газоразпределителна система, през която ще прекарваме газ. През нея ще минава руски, азерски и втечнен газ. И в Сърбия вече ще наричат проекта “Балкански поток”, допълни Борисов.

По думите му Путин не го е питал за шпионския скандал между България и Русия. В края на миналата година България изгони руски дипломат, заподозрян в шпионаж, а Русия приложи реципрочни мерки и отзова български дипломат.

“Чаках го през цялото време да ме попита, но той не го направи. Не ме пита за шпионския скандал, защото много добре знае за какво става въпрос”, добави премиерът и уточни, че тази година Ердоган да посети България.

Борисов каза още, че ще присъства на Консултативния съвет за национална сигурност, който е свикан днес от президента Румен Радев заради напрежението между САЩ и Иран. “За пореден път ще се съберем да си поговорим. Ако го интересува, ще му споделя какво сме си говорили днес в Турция”, заяви премиерът.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.