Бойко Борисов свика извънредно заседание по сигурността

Бойко Борисов свика извънредно заседание по сигурността

SHARE

Премиерът Бойко Борисов свика извънреден съвет по сигуростта, заради коронавируса. Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев обяви, че без да имат признаци, хората не подлежат на задължително изследване. „Връзките между България и Италия са доста по-интензивни, отколкото с Китай, и това поставя доста по-тежки за изпълнение задачи пред нас. Контролът на летищата важи за всички, и пристигащи от Италия. Въпросът е сега да разширим този контрол и на сухоземните граници, а и да създадем условия – реакцията да е бърза при възникване на случай и да не позволим разпространение вътре в страната“, каза Кунчев.

След заседанието на Съвета по сигурността ще бъдат обявени мерките, които българските власти ще набележат във връзка с разпространението на коронавируса и в Европа. На Съвета по сигурността във връзка с разпространението на коронавируса ще бъдат обсъдени данни за разпространението на заболяването, предприетите срещу него мерки, както и необходимите по-нататъшни действия.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев коментира мерките, които предприема държавата за предотвратяване на заразата:”Ние имаме информация за всички граждани, които идват от райони, които са застрашени, и в които е налице коронавирусът. Така че те се проследяват още с пристигането на територията на България. Тези, които кацат на летищата, минават първо през термокамерите. При най-малката засечена температура – над 37 градуса, биват настанявани в определените лечебни заведения”.

 

 

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.