Бойко Борисов: Неразположен съм, но мога да изпълнявам служебните си задължения

Бойко Борисов: Неразположен съм, но мога да изпълнявам служебните си задължения

SHARE

Все още съм със симптоми на общо неразположене, но състоянието ми не ми пречи да изпълнявам служебните си задължения, написа премиерът Бойко Борисов в своя “Фейсбук” профил. През уикенда той беше диагностициран с коронавирус.

Заради преждевременно прекратената му карантина вчера оставка подаде директорът на столичната здравна инспекция Данчо Пенчев.

В поста си от днес Борисов благодари на всички, “които проявяват внимание и подкрепа”. Той уточнява, че се лекувам се като всеки български гражданин, на който е предписано домашно лечение от личния му лекар. “Уверен съм, че нашето общество, водено от нашите лекари, които са едни от най-добрите в света, ще премине и през това изпитание. Спазвайте мерките и се пазете!”, завършва поста на премиера от днес.

 

Борисов често пренебрегва изискването за носене на маска, заради което Министерският съвет бе глобен няколко пъти. Миналия уикенд заедно с Нанков и Танева бе на обиколка в Родопите. Тогава нямаше видео на живо от джипа му, където обичайно са настанени и придружаващите го министри, но от кадри в профила му се видя, че не се пази, докато общува с местни хора, макар и на открито. И двамата с Нанков тогава бяха без маски.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.