Близо 31 хил. са жертвите на коронавирус по света

Близо 31 хил. са жертвите на коронавирус по света

SHARE

Починалите от коронавирус по света вече са близо 31 хил., а потвърдените случаи – над 660 хиляди. Най-засегнатите от коронавируса европейски държави затягат мерките с цел спиране на разпространението на заразата.

В Испания, където беше съобщено за над 830 починали за денонощие, от утре влизат в сила нови извънредни мерки. Всички икономически дейности, които не са от основно значение, ще бъдат преустановени, обяви премиерът Педро Санчес.

Италия, която е най-засегнатата от пандемията страна в Европа с над 92 хил. случая на болестта и над 10 хил. починали, затегна ограниченията за влизане на своя територия. Всички, който пристигат в Италия, ще посочват мотивите за пътуването си, телефонния си номер и адреса си. Те ще бъдат под карантина за 14 дни.

Междувременно американският президент Доналд Тръмп се отказа от идеята да постави под карантина щатовете Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът с аргумента, че това засега не е необходимо.В Съединените щати потвърдените случаи са над 123 хил., а починалите – над 2 200.

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.