SHARE

Валентина Каменарска, адвокат, става поредната жертва на на насилие, когато клиент се опитва да я изнасили. Споделяме собствената ѝ история, която от първо лице разказва как Каменарска се справя с насилника си.

Днес, както повечето разбраха, бях нападната, малтретирана над един час в кантората си. Извършителят се опита и да ме изнасили.

Искам да кажа за случая две думи, защото ми е ясно, че отново той ще се употреби все от някого.

Имах запазен час за клиент за 15 часа. Клиентът е идвал над 8 пъти за консултации при мен.

Никога, никога не е имало какъвто и да било намек от негова страна, че ме харесва, желае и пр., никога дори не ме е питал нищо лично.

При влизането в кантората ме грабна на ръце, при което започнах да крещя. Никой, никой не се отзова, въпреки,че бях затворена и бита в банята на офиса над час. Звъняха ми на вратата, но никой не извика полиция, никой и след това не призна, че е чул нещо.

Не, не успя да ме изнасили.И да, беше 185 см и огромен силен мъж. Не успя, защото не спрях да говоря и говоря, да задавам въпроси, много, непрекъснато и без да спирам. Не успя да се съсредоточи в деянието си, колкото и абсурдно да звучи на човек, който не е присъствал.

Когато изненадващо започвах да крещя за помощ, започваше да ме бие и удря главата ми в стената. Не исках да умра и не се съпротивлявах яростно. Мисля, че това ме спаси.

И да, имало е инцидент с журналисти. Идвали са до кантората ми, блъскали са вратата и прозорците. Докато бях в “Пирогов” 6 пъти ми се включи СОТ-а заради това. Бутали са и са хващали за ръкава и яката мои близки, които следвало според журналистите да им дадат информация. Опитали са да отварят вратата на автомобила им.

Това е. Близките ми са в шок. Аз съм благодарна,че съм жива, защото извършителят е носил нож, който аз, слава богу, не видях. Това е.

Терминал 3 напомня, че в Истанбулската конвенция бе заложен набор от мерки в борба с насилието върху жените и домашното насилие – сериозен обществен проблем, който стана жертва на фалшива пропаганда война. 

„Терминал 3“ заедно с Български фонд за жените/Bulgarian Fund for Women стартира съвместна кампания за овластяването на жените и разобличаването на антидемократичната пропаганда в съвременното общество.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.