SHARE

Медията за разследваща журналистика “Биволъ” съобщи късно снощи, че двама журналисти – техният Димитър Стоянов и румънският им колега Атила Биро – са били задържани от местните органи на реда в Радомир по време на тяхно разследване. 

Засега повече информация не е известна, но публикуваме позицията на медията в защита на медийната независимост. 

В България започва явна диктатура!!

Тази вечер нашите колеги Димитър Стоянов и Атила Биро (Attila Biro) от RISE Project Romania бяха задържани от радомирски полицаи по време на журналистически репортаж. Атила днес е говорил на международна конференция в София за измамите и злоупотреби с обществени средства: “Заедно срещу завладяването на държавата” и за #ДжиПиГейт.

Колегите ни са отведени в ОДП – Перник, защото се опитаха да заснемат как на дупка в полето край с.Егълница, община Ковачевци, се изгарят документи, свързани с разследването ни за аферата #ДжиПиГейт. От РПУ – Радомир, РПУ – Перник, и ОДП – Перник, отказват да ни съдействат, за да се свържем с тях.

Никаква връзка с колегите ни няма вече 3 часа. От ОДП – Перник, с най-циничен тон отказват да ни дадат каквато и да било информация и затварят телефона. Свидетели сме на безпрецедентен полицейски произвол над журналисти! Тази репресия ще бъде направена достояние на всички международни организации и институции, които се занимават със свободата на словото и погазването на демокрацията в света! Скандалът е колосален!

МВР охранява унищожаването на документи, доказващи чудовищна корупция, засягаща най-високите етажи на властта, ограбващи обществото в комбина с олигархичната мафиотска структура!! Всъщност МВР откровено се легитимира като бухалкаджийска банда на мафията!

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.