Бил Гейтс дарява 10 млн долара за борба с вируса в Китай

Бил Гейтс дарява 10 млн долара за борба с вируса в Китай

SHARE

„Фондацията за Бил и Мелинда Гейтс днес обяви, че скоростно отделя 10 млн. долара спешна помощ и съответната техническа поддръжка, за да помогне на онези, които се борят с разпространението на вируса в Китай и Африка. Това ще засили усилията за ограничаване на глобалното разпространение на коронавирус 2019-nCoV“ се казва в съобщение, публикувано на уебсайта на фондацията. Средствата ще бъдат разделени поравно между Китай и центровете за контрол и превенция на заболяванията в Африка.

Правителството на Китай отделя 43,5 мил. долара за борба с коронавируса. Средствата ще бъдат използвани за строителството на две болници за болните от пневмония, както и за купуването на специално медицинско оборудване.

Експертите са установили причинителя на заболяването – това е коронавирус 2019-nCoV. Извън континентален Китай е съобщено за инфекции в Хонконг, Макао, Тайван, Тайланд, Япония, Южна Корея, САЩ, Канада, Виетнам, Сингапур, Непал, Франция, Австралия и Малайзия.

Общият брой на заразените в континентален Китай достигна 2744, от които 80 са починали. Според китайски медии вече се работи за създаване на ваксина и е приключил стадият на изолиране на вируса.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.