SHARE

“Смятам, че не трябва да отделяме една-единствена партия като наш съюзник. Познавам привърженици на развитието на тесните отношения и в партия ГЕРБ, и в социалистическата партия, и в „Атака”, и във ВМРО, във всички други партии, дори в СДС.”

ген. Леонид Решетников пред bTV

През 2016 г.  Институтът за стратегически изследвания към руския президент изготви стратегия какъв е идеалният профил за кандидат-президент на БСП. Този план беше връчен лично от Решетников на лидера на БСП Корнелия Нинова, както разкри „Терминал 3“ на 2 декември 2016 г.

Впоследствие Нинова се среща с Решетников, за да обсъдят кандидатурата на Румен Радев, след което Решетников и неговият Институт за стратегически изследвания изготвят план за победа на българските избори, както разказа Wall Street Journal на 23 март 2017 г.

Но историите за намеса на Путиновия генерал в избори не свършват дотук. През 2016 г. също така Институтът за стратегически изследваният е изготвил и план за намеса в американските избори, разкрит от Ройтерс на 20 април 2017 г.

В началото на януари 2017 г. гененерал Решетников се пенсионира и напуска Института за стратегически изследвания, след като американските служби публикуват доклад, в който установяват, че “Путин и руското правителство са искали да помогнат на шансовете за победа на избрания президент Доналд Тръмп”.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.