Байдън и Харис са „Личност на годината“ на сп. „Тайм“

Байдън и Харис са „Личност на годината“ на сп. „Тайм“

SHARE

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън и вицепрезидентката Камала Харис споделят отличието „Личност на годината“ на списание „Тайм“ за 2020 г., предадоха информационните агенции.

78-годишният демократ, който на 20 януари ще положи клетва като 46-ия президент на САЩ, и Камала Харис, която ще стане първата жена вицепрезидент на страната, изпревариха тримата други финалисти за приза на списанието – действащия президент Доналд Тръмп, движението срещу расовото неравенство, започнало след убийството на чернокожия Джордж Флойд в края на май в Минеаполис, и доктор Антъни Фаучи и медицинските работници на първа линия в борбата с коронавируса.

„Затова, че промениха историята на Америка, че показаха, че силите на емпатията са по-големи от тези на разделението, за дадената визия за изцеление в един покрусен свят, Джо Байдън и Камала Харис са Личности на 2020 г. според „Тайм“, обясни изданието.

Това е едва десетият път в историята на САЩ, когато кандидат-президент успява да победи действащия държавен глава, подчертава „Тайм“.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.