SHARE

Само месец след като приключи поредното асфалтиране на споделеното с автобусите трамвайно трасе по бул. “Константин Величков”, настилката е в трагично състояние. По цялата дължина в участъка между бул. “Акад. Иван Гешов” и бул. “Ал. Стамболийски”, асфалтът е напукан и деформиран, а шахтите са разбити.

Припомняме, че това е второ асфалтиране на участъка, след като през октомври фирма Амфисия бе отстранена заради некачествени материали и работа. Тогава зам.-кметът обеща фирмата да бъде глобена и че общинското дружество “Софинвест” ще довърши участъка. Незнайно по коя процедура, то експресно възложи работата на “Щрабаг” и трасето бе преасфалтирано, а движението по него пуснато на 1 декември миналата година. Не можем да си обясним с какви материали и “технологии” е правен участъкът, за да се появят толкова сериозни дефекти след само един месец експлоатация?!

Г-жо Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova – по времето на вашето управление се нагледахме на всякакви безобразия, но такова чудо не бяхме виждали. Не можем да си обясним защо продължавате да толерирате подобни гаври с нашия град, време и пари?! Чии интереси защитавате, като продължавате да не забелязвате проблемите? Настояваме да отговорите ясно на въпросите, които като данъкоплатци задаваме:

 С колко ще бъдат глобени двете фирми, допуснали това?
– По коя процедура “Софинвест” избра “Щрабаг” и на каква цена?
– Ще заложите ли напролет нов, цялостен ремонт на споделеното трасе, този път заедно с релсите, поставяйки виброизолация, за да не се стига отново до тези #ВидимиРезултати?

SHARE
Спаси София е неправителствена гражданска организация, чиято основна цел е подобряването на градската среда, градския транспорт и качеството на живота в София. Можете да ги намерите на адрес: spasisofia.org