Алексей Мордашов вече е най-богатият руски бизнесмен

Алексей Мордашов вече е най-богатият руски бизнесмен

SHARE

Състоянието на мажоритарния собственик на руската компания  „Северстал“ Алексей Мордашов и неговото семейство за първи път достигна 30 милиарда долара. Към днешна дата това го прави най-богатия бизнесмен в Русия, сочат данни на приложението на американското сп. „Форбс“, предаде БТА.

Акциите на „Северстал“ на Московската борса в петък достигнаха исторически максимум от 1414,4 рубли (192,41 щатски долара) за една. Неотдавна, в деня на инвеститора, компанията обяви, че очаква търсенето на стомана в Русия през тази година да се увеличи с 3,1 на сто.

Мордашов (55 г.) заема първо място в класацията на Forbes Real-Time. Такова състояние досега е успявал да натрупа само Владимир Потатин, чието състояние се сви заради поевтиняването на акциите на неговата компания Норникел.

„Северстал“ е вертикално интегрирана миннодобивна и металургична компания. В края на 2020 г. тя е произвела 11,31 милиона тона стомана. Нейният основен собственик Алексей Мордашов държи 77,02 процента от акциите, припомня ТАСС.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.