498 потвърдени случаи на коронавирус у нас

498 потвърдени случаи на коронавирус у нас

SHARE

За последните 24 часа са потвърдени 21 нови случая, от тях в болница са настанени 17, изследвани са над 350 лица, общо досега сигурно доказани случаи на Covid-19 са 498, съобщи днес на редовния си брифинг ръководителят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски.

Нова област, в която досега не е имало случаи на заразата, е Враца. В София са 8 случая, в Бургас – 2, единият от тях е мъж на 34 г. от Несебър, който се завърнал от Банско на 1 април, и една жена на 33 г. в Бургас.

Излекувани са 34 – новите са четири – двама в „Пирогов“ и двама във ВМА. Общо 22 мъже и 12 жени – средната възраст е 47 години.

„Призоваваме всички граждани, които констатират нередности и нарушения (на мерките за ограничаване на Covid-19), да се обадят на органите на МВР“, каза още ген. Мутафчийски.

Той призова българите да не излизат и да не се събират по време на предстоящите празници за Възкресение Христово: „Призоваваме всички български граждани да не възприемат Великденските празници и Цветница като празници. Изобщо не е време за празници. Не си правете никакви регистрации в хотели, защото ще имате сериозен проблем, там ще се заразите, не ходете на църковните служби, защото там ще се заразите. Останете вкъщи и с тези, с които живеете, по някакъв начин си отбележете празника“.

31-годишен наш сънародник е починал от коронавирус в Лондон, съобщи още Мутафчийски.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.