449 потвърдени заразени с коронавирус в България

449 потвърдени заразени с коронавирус в България

SHARE

Новите случаи за денонощието с коронавируса са 37, общият брой на заразените в България е 449 души, съобщи ръководителят на Националния оперативен щаб професор Венцислав Мутафчийски на редовния си брифинг.
Смъртните случаи в България вследствие на Covid-19 в България стават общо 10. Средната възраст на починалите още повече е спаднала – от 66 на 61,7 години.Новата област, в която е установен заразен, е Видин.

„Болниците са в труден момент заради спрените клинични пътеки заради епидемията, а това ги лишава от пари за операции, но засега това, което може да се отложи във времето, трябва да се отложи. В световен мащаб, както и в България, е много тежка тенденцията за заразяване на лекари. Само в Пловдив има 9 заразени медици, затова от Щаба апелират медиците да работят със защитни средства. Вчера чух, че на болен с коронавирус пациент е направена рентгенова снимка, а лекарите на рентгена са били без маски и без ръкавици. Вероятно броят на заразените в България е в пъти по-висок, до момента откриваме двама на всеки 11 заразени”, каз началникът на Оперативния щаб проф. Мутафчийски.

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.