41 ден на антиправителствени протести, замерват сградата на МВР с яйца и...

41 ден на антиправителствени протести, замерват сградата на МВР с яйца и домати

SHARE

В 41-вия ден на протести с искане за оставката на кабинета и главния прокурор остават блокирани три възлови кръстовища в София – Орлов мост, пред СУ „Св. Климент Охридски“ и между Министерски съвет и Президентството.

Около 30 са палатките на Орлов мост. Обстановката е спокойна. Протестиращите твърдят, че сега протестът е морален, но с настъпването на есенно-зимния сезон ще стане и социален. Те настояват за оставка на правителството, на главния прокурор, както и за въвеждане на машинно гласуване.

Протестиращите очакват тази вечер при тях да пристигне и “Походът на свободата” и носената от тях релса да бъде вградена в т.н. “грамада на гражданското недоволство”.

Към 19 ч. на площад „Независимост“ има изключително малко хора. По-късно се очаква традиционното им шествие отново да опита да блокира булевард „Ситняково“. Там обаче има заявен и контрапротест.

Тодор Стоянов от палатковия лагер пред Министерски съвет коментира пред БНР възможно ли е да се стигне до сблъсък между граждани и граждани:

„Това е абсурд и не трябва да се допуска! Това е желанието на управляващите! Това ние не го желаем, защото ние всички тук сме за една кауза – да освободим България от тази мафиотка структура, която съсипа държавата“.

 

Към 21 часа протестиращите стигнаха до сградата на МВР и я замерваха с яйца и домати.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.