39 ден на антиправителствени протести

39 ден на антиправителствени протести

SHARE
Започна 39-ият ден на дни антиправителствени протести в столицата с основни искания за оставка на правителството и на главния прокурор.
Блокирани остават трите възлови кръстовища в центъра на града – на Орлов мост, при Ректората на СУ и при площад “Независимост“.
Обстановката е спокойна. Почти не се забелязва полицейско присъствие. Има много пешеходци и велосипедисти. Част от протестиращите носят станалите символични шапки – прасета
“Българската интелигенция от години не се чувства представена от политическата класа. Мен ме е срам на международни конференции да кажа, че съм българин, защото има хора, които не могат да разберат на английски кафе ли им предлагат или торта. Като гимназиален учител, не като професор, на новия Макиавели от Банкя, за четене на непознат текст пиша среден три”, заяви  от трибуната проф. Мутафов от БАН.
Хората от палатковите лагери заявиха, че от понеделник ще започнат “по-радикални действия”, както и че са готови да посрещнат в палатките си представители на институциите.
Малко преди 19 ч. от протеста пред пл. “Независимост” беше изведена жена, която викаше към протестиращите, че са платени. Те пък я обявиха за провокатор.
SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.