33 са новите случаи на Covid-19 у нас

33 са новите случаи на Covid-19 у нас

SHARE

Установените нови случаи на Covid-19 за деня са 33, от тях 21 са в болница. В София – 12 (двама са приети на болнично лечение – съответно в „Пирогов“ и ВМА, и 10 амбулаторни), Плевен – 4 нови случая, Благоевград, Видин, Пазарджик, Сливен и Ямбол – по 3, област Враца – 2 нови случая.

В болници към настоящия момент се намират 285 пациенти с положителна проба за коронавирусна инфекция, от които 33 са в интензивни отделения.

До 21 ч. на 19 май са изследвани 1432 проби, като общият брой на тестуванията са 68 243 или 9749 на един милион души население.

Заразените от медицинския персонал са двама – в област Враца и в област Плевен. С тях общо стават 246.

Излекувани са нови 38 пациенти с отрицателен PCR тест и липса на клинична симптоматика за респираторно заболяване. За втори ден след обявеното вчера излекуваните са повече от новозаразените.

Четирима са починалите за изминалото денонощие: мъж на 71 години в „Пирогов“ с придружаващи заболявания хронична сърдечна недостатъчност и хронична бъбрена недостатъчност, който е прехвърлен от дома за стари хора в Гара Орешец; жена на 92 години в столичната болница „Света Анна“ с придружаващи заболявания артериална хипертония и стеатоза на черния дроб, която е пациент от дома за стари хора в град Кула; мъж на 53 години, починал в МБАЛ Търговище, за който към момента няма данни за придружаващи заболявания; мъж на 36 години в МБАЛ Ямбол с декомпенсиран диабет. Общият брой на починалите лица с Covid-19 е 116.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.