276 са положителните проби за коронавирус у нас

276 са положителните проби за коронавирус у нас

SHARE

6454 теста за коронавирус са направени досега, като не всички са първични, каза професор Мутафчийски на редовния си брифинг и посочи, че от три дни заболяваемостта нараства с 10-14 % дневно.

33 са случаите за последните 24 часа, 276 са положителните проби (общо), каза още професор Мутафчийски. Новите области със заразени са Кърджали и Хасково, в Бургас са установени инфекции при 22-годишна жена и две деца на 3 и 8 години. В Пловдив има 4 случая – двама мъже и две жени над 50-годишна възраст, в Кюстендил – 57-годишен мъж. Няма нови интубирани случаи, каза д-р Мутафчийски. 7473 легла са подготвени в болниците, 1137 от тях са в София, над 1000 са интензивните легла с респиратори.

Професор Мутафчийски коментира, че съвсем скоро ще започнат да се тестват 1000 души, сред които военнослужещи, полицаи, шофьори на автобуси в градския транспорт.„В края на епидемията може да се направи такова изследване, за да се види какъв имунитет е изградила нацията, за да се преценят мерките за отхлабване, но това е в далечна перспектива“, заяви той и подчерта, че тези тестове ще покажат броя на преболедувалите го, а не дали някой е болен.

.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.