22 са новите случаи на коронавирус у нас

22 са новите случаи на коронавирус у нас

SHARE

Новите случаи на Covid-19 у нас за последното денонощие са 22. Броят на лабораторно потвърдените случаи е 2560. Това съобщи доц. Димо Димов от Националния оперативен щаб. Изследваните проби за последните 24 часа са 1347.

Активните области са 6 – София, където всички 6 новоконстатирани случаи са амбулаторни, Сливен – 9 нови случая, Ямбол – 4, Видин -1, Пазарджик и Перник също по един.

Има 9 нови случаи на заразени сред медицински персонал. “Медицински персонал – 9 нови случая – двама лекари, пет медицински сестри и двама санитари, като разпределението е една медицинска сестра в столично лечебно заведение и 8 от случаите на медицинския персонал е в Сливен. Тези случаи в Сливен като че ли идват да потвърдят наблюдаваните до момента изводи за разпространението на коронавируса. 7 от колегите работят в едно и също отделение на болница, която не приема пациенти с Covid-19”, обяви Димо Димов.

Двама души са починали през изминалото денонощие – мъж на 77 години в столичната “Света Анна” – лекар от Видин, с придружаващи заболявания исхемична болест на сърцето, диабет и артериална хипертония и жена на 67 години, в Пловдив, с хронично обструктивна белодробна болест и исхемична болест на сърцето.

До момента починалите са 146, като средната възраст е 68,7 години.

Излекуваните за последното денонощие са 83.

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.