120 млн. потънаха под водата на първия проливен дъжд във Варна

SHARE

От “Спаси София”, източник “Спаси Варна”

Новият бул. “Васил Левски” във Варна, в който държавата и общината наляха над 120 милиона лева, се срути, пропадна и се наводни след първия дъжд. При едно от кръговите има пропадане на стълбове и свличане на земна маса, докато директното трасе е наводнено. Всичко това се случва по буквално току-що открития булевард, гордост на кмета Иван Портних.

Случилото се е напълно неприемливо! Нова инфраструктура за над 120 милиона трябва да ни служи безпроблемно в следващите десетилетия, а не да се срутва при първия дъжд. Тя трябва да е изчислена да поема далеч по-обилни валежи и бури от разразилата се днес в морската ни столица. Всеки опит случилото се да се оправдае с #HUBAVOE, но #NEEGOTOVO ще бъде посрещнато от подигравки, както се случи с ул. “Граф Игнатиев”.

Коментираме случката, защото този широко критикуван проект с множество дефекти и недомислици беше финансиран с 80 милиона от държавния бюджет, демек от всички българи.

Очевидно и този обект, както многото #ВидимиРезултати на колежката му Йорданка Фандъкова, е изпълнен некачествено. Това е резултатът, когато местната власт е в ръцете на мафията и лица, тотално незаинтересовани от развитието на градовете и осигуряването на нормален живот за гражданите.

Докога ще позволяваме гавра с нашите пари, време и интелект е въпрос, който не търпи отлагане! Независимо дали е в София, Варна, Видин или Свиленград и независимо от партията на власт!

Препубликуваме от фейсбук страницата на “Спаси София”. Заглавието е на “Терминал 3”.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.