SHARE

Толкова много са провалите на БПЦ (Борисов-Пеевски-Цацаров), че е трудно да се вместят в една логическа връзка, а такава има. Мисля, че най-малкото, което гражданите на България могат да очакват като признание за тези провали и поемане на отговорност за убийството на хиляди домашни животни, е оставката на шефа на БАБХ.

Не могат вечно да се крият зад директиви на ЕС, отговорността е национална, т.е. на правителството. Тотално неадекватни са. Когато трябва, не имунизират, прилагат буквално и стеснени до абсурд евроизискванията (казуса Пенка), сега пък сметнали, че трябва да убият хиляди животни по подозрение. И Порожанов вече е изпратен на терен, за да омае хората!?

И след това ни плашат, че ни спасяват от Армагедон, имали съмнение за чума, а в същност оправдават собствената си некадърност и безпомощност да реагират бързо, навреме и при най-добро съотношение на разходи – ползи.
Идиоти.

Предишното ми куче бе диагностицирано от кучешки вариант на чума и беше излекувано. Двадесет дни и добри лекари.
Нямам време за политкоректни определения.

Това, което става в Ямболско, е взето от роман на Оруел – на вратата идват и чукат – полицаи и убийци, и искат животните ви, за да ги убият. Никой, повтарям, никой от тези на вратата няма идея как се гледат животни и каква е връзката.
Като малък прекарвах цяло лято, редица години, като се грижех за крави и домашни животни, водех ги на паша.  

Нерядко сам. Зная за каква връзка иде реч. Не става въпрос за пари, нищо че част от животните накрая завършват в кланица. Докато са с хората, те са част от тях.

Винаги държавата може да приложи насилие, но от това тя няма да стане по-малко отвратителна или антихуманна, по-чужда до степен да се възприема като фашистка.

Този път номерът с намесата на “Великия” от Банкя няма да мине. Животните вече бяха убити.

Майната ви, Господа лишени от морал и съчувствие.

И за това, че лъжете за еврозоната, че ще излъжете за компенсациите за животните и че няма да разберете, че няма компенсация за болката по безпричинното убийство на животни и за това че убивате малкия бизнес при горивата и изобщо, защото всички работите за ОПГ от олигарси, за това че готвите специално законодателство, за да компенсирате олигарх след загубено дело по приватизационна сделка. За това, че станахте тлъсти от преяждане с власт и пари, докато народът ви се закотви на последно място в ЕС и престанахте да усещате болките му.

Предупреждавам, че безмилостно блокирам троловете, които активирахте, за да ми обясняват колко страшно щяло да бъде с хипотетична епидемия от чума, докато реално убиват животни. Елементарни сте.

Толкова се отчуждихте и самозабравихте от дългото пребиваване във властта, че престанахте да общувате нормално.

Присъединявам се към всеки бунт на хората, които загубиха животните си.

SHARE
Член на УС на Центъра за балкански и черномоски изседвания, Управляващ партньор на „Иновейтив Енерджи Солюшънс", блогър, Почетен председател на Българския икономически форум, Координатор, Софийско Бизнес Училище. Бивш посланик на Република България в Русия.